Your browser does not support JavaScript!


TOP5 usædvanlige Ford Transit varevogne

Velkommen til vores usædvanlige gennemgang af verdens mest usædvanlige Ford Transits. I år er det 59 år siden, at den første Ford Transit MK1 rullede ud af produktionsanlægget. Siden da er den ikoniske varevogn kommet meget langt. Motorversionerne og det tilgængelige udstyr på køretøjet har ændret sig. Varebilens design som helhed har også ændret sig mange gange, og mindre Transit-undermodeller - Custom, Connect og Courier - er også dukket op på markedet. Det, der er forblevet uændret, er varevognsejernes store fantasi, som har resulteret i de usædvanlige designs, der er titelfigurerne i denne artikel. Ikke flere udvidelser, bare spænd selen og kom videre med vores artikel!

1. Ford Transit DriftBus

Vores rangliste begynder med den varebil, der står vores hjerte nærmest. Det er Ford Transit Drift Bus med den kraftfulde V8-motor fra BMW M5. Motorens effekt er vanvittige 440 hk, som kombineret med en 6-trins ZF-gearkasse (fra BMW), Bilstein-affjedring og Wilwood-bremser skaber en virkelig eksplosiv blanding. Vores virksomhed tog aktivt del i konstruktionen af dette køretøj og de efterfølgende navtests, som du kan læse mere om her: TRATEO-tests. Ford Transit, der er skabt til drifting, blev brugt ved adskillige motorsportsbegivenheder, hvor bilentusiaster kunne beundre denne unikke konstruktion!
Transit Drift Bus  Transit V8 BMW M5

2. Ford Transit Hovervan

En anden bil blev bygget til det populære Top Gear-program. Præmissen var enkel: at skabe et køretøj, der kunne navigere gennem vand under oversvømmelser. Det første design viste sig at være en fiasko. Men hovedpersonerne i tv-programmet gav ikke op og skabte et andet design, som blev drevet af en 600 hk motor. Køretøjet var i stand til at holde sig flydende på vandet, men det var meget vanskeligt at kontrollere dets "spor". Vi opfordrer alle Ford Transit-entusiaster til at se denne episode. Og glem ikke, at du også kan købe Ford Transit-dele i vores online shop.
Transit Hovervan  Ford Transit Hovervan height=

3. Ford Transit XXL

Denne tilpassede version af Transit MK7 blev designet og bygget i et engelsk designcenter. Bilen er blevet tilpasset, så den komfortabelt kan transportere 7 passagerer (og 1 chauffør). Det mest interessante her er selvfølgelig dimensionerne. Ford Transit XXL er 740 cm lang med en akselafstand på 590 cm. Bilen har en basismotor - en 2,2-liters turbodiesel. Hvad synes du om et så usædvanligt design? Hvis du er interesseret i, hvordan XXL-modellen adskiller sig fra standardversionen, skal du huske at tjekke Ford Transit Mk7 Dimensions siden.
Transit XXL height=   Ford Transit XXL height=

4. Ford Transit tog

I artiklen har vi allerede introduceret Ford Transit til side-by-side-kørsel, eller i det mindste den flydende hovervan. Nu er det tid til at se på usædvanlige designs fra Rumænien, nemlig varevogne ombygget til tog. Oprindeligt var dette en smal nichebane, der blev brugt til at transportere tømmer. I dag er den primært en turistattraktion, der giver adgang til den svært tilgængelige bjergkæde i de rumænske Karpater.
Ford Transit Romania  Ford Transit Train

5. 6-hjulet Ford Transit

På en af de populære auktionsportaler stødte vi for nylig på et usædvanligt salgstilbud. Annoncen var fra Storbritannien, hvor en Ford-entusiast havde besluttet sig for at bygge en 6-hjulstrukket version af varevognen. Køretøjet bestod de nødvendige tekniske tests i Storbritannien og blev godkendt. Det er dog ikke den eneste 6-hjulstrukne Transit i verden. Nedenfor finder du også et billede af en autocamper, der også kører på 6 hjul! Disse 6-hjulede biler beder bare om en matchende 15" navkapsel til Ford Transit!

Ford Transit 6 kół   6-kołowy Transit
Hvad synes du om de viste designs? Dette er endnu et bevis på, at Ford Transit stadig er en af de mest ikoniske varevogne i verden. Ingen anden varebil er kommet i så mange usædvanlige versioner. Det bedste bevis på dette er, at vi ikke engang har nævnt Ford Transit SuperVan-designet i artiklen, som for nylig nåede sin fjerde generation!

Vidste du at ... ?

Vores andre blog artikler: