Your browser does not support JavaScript!


Ford Transit - almindelige fejl, hvad går oftest i stykker?

Ford Transit er et ikonisk erhvervskøretøj med en historie, der strækker sig over næsten 70 år. Desværre varer intet evigt, og de livløse tings domæne er deres fejlfrekvens, forgængelighed. Der opstår korrosion og rust på køretøjets karosseri, mens motoren mister sin kraft med tiden. I denne tekst vil vi skitsere de mest almindelige fejl i Ford Transit. Hvordan manifesterer de sig? Hvordan reparerer man en defekt Transit? Husk, at jo hurtigere du reagerer på et nedbrud i din varevogn, jo bedre. Et nedbrud kan føre til flere nedbrud. Det er ofte op til dig at afgøre, hvor længe din varevogn skal være funktionsdygtig.

Ford Transit MK8 - de mest almindelige fejl

- Injektorer på 2.0 EcoBlue-motoren, hvilket fører til hyppig tilstopning af DPF'en,
- fejl i centrallåsen - nogle døre lukker ikke efter at have trykket på en knap på fjernbetjeningen,
- karrosseridele af plast, der falder af, f.eks. Transit MK8-hjulboksbeklædning,
- fejl i startspærresløjfen (ring), som gør, at den indbyggede computer ikke kan se nøglen,
- irriterende vibrationer i rattet eller i hele køretøjet tyder normalt på en defekt i en af delene: gearkassepude, motorpude, Ford Transit halvaksel.

Husk dog, at hvert enkelt tilfælde skal behandles individuelt. Nogle gange giver forskellige fejl de samme symptomer. Selv om skader på transmissionsophæng eller drivaksler let kan verificeres af dig selv.


Ford Transit nedbrud

Ford Transit 2000-2013 Fejl

- raslen i 2.2 TDCi-motoren ved lave temperaturer er ofte forbundet med en konstruktionsfejl, som kan afhjælpes ved at ændre indstillingerne i computeren,
- problemer med temperaturen på den luft, der forlader luftindtaget, betyder som regel et defekt ford transit-varmemodul,
- vaklende tomgang kan være et tegn på en defekt knastaksel på 2.4 TDCi-motoren,
- utætte injektorer er normalt et resultat af beskadigede injektorpuder, men denne fejl kan føre til udbrænding af stempler,
- mekaniske skader på spejle og vognens karrosseri.

Hvorfor starter Ford Transit 2.4 TDDI ikke?

Der kan være mange årsager. Hvis bilen ikke starter, anbefales det at stille en diagnose og tilslutte den til en computer. Almindelige fejl, der forårsager, at en Ford Transit ikke kan starte, omfatter en defekt starter, et afladet batteri, råddent ledningsnet, defekt startspærre, ødelagte tændrør. Normalt viser de enkleste mistanker sig at være sande. Problemer med det elektriske system eller starteren kan medføre, at batteriet løber tør for strøm.


Ford Transit MK3,MK4 og MK5 - hvilke dele går ofte i stykker?

- LUKAS-indsprøjtningspumpe udskiftes ofte af mekanikere med en Bosch-pumpe ,
- brændstoffilterbund på Ford Transit 2.5D og 2.5 TD ,
- bremsekraftkorrektor - ujævn eller dårlig bremseevne ,
- akselstøtte - gummidele slides op og forårsager karakteristisk kørselsstøj og vibrationer ,
- Ford Transit MK5 drivaksel - en klassiker af genren i denne model.

Ford Transit MK2 Rust

Hvad kan du reparere på din Transit MK2?

Husk, at Ford Transit MK2 er en gammel model. Det er svært at tale om typiske fejl her, da stort set alt kan være gået i stykker i køretøjet i løbet af 40 år. At købe originale dele på markedet grænser til det mirakuløse, mens reservedele til denne model heller ikke er populære. Hvis du køber en klassisk model som denne, må du regne med, at du bliver nødt til at bruge dele fra andre biler eller selv ombygge dem. Ud over karrosseriarbejde og motorfornyelse kan du også beslutte dig for at udskifte spejlene. Affjedringen af et klassisk køretøj vil blive væsentligt forbedret, hvis du køber en Ford Transit MK2 bladfjeder fra en velrenommeret producent.


Vidste du at ... ?

Vores andre blog artikler: