Your browser does not support JavaScript!


Hvordan forbereder man en varevogn til vinteren?

Vinteren kan være en reel udfordring, både for mennesker og varevogne. De kolde temperaturer, de saltfyldte veje og den evigt tilstedeværende sne har en reel indvirkning på vores køretøjers levetid. Det gamle ordsprog "forebygge er bedre end helbrede" afspejler perfekt, at vi bør forberede vores varevogne på vinterens strabadser. Nogle få enkle foranstaltninger kan spare os for unødig stress. Hvordan forbereder jeg min varevogn til vinteren? Hvilke dele til varevogne bør man købe på forhånd? Læs artiklen.

Pas på bremsesystemet

Bremselængden for et køretøj på en is- og snedækket vejbane øges betydeligt. Bremselængden påvirkes af faktorer som f.eks.
- dækkenes tilstand,
- bremsernes kvalitet og renhed,
- korrekt reaktion og synlighed,
- den type vejbelægning, du kører på.

Derfor bør vi kontrollere bremsesystemets tilstand, inden den første frost rammer. Tøv ikke med at udskifte de gamle komponenter, da de har en reel indvirkning på din og andre trafikanters sikkerhed. Du finder Ford Transit bremseklodser i vores online shop. Til kunderne har vi også udarbejdet særlige sæt originale bremseskiver og bremseklodser, der er skræddersyet til specifikke versioner af varevogne.

Bestil vinterrudevaskevæske

Den nemmeste og billigste måde at forberede din varevogn til vinteren på er at købe og udskifte vintervaskevæske til forruden. Den er udviklet til at fungere ved lave temperaturer, så den ikke fryser til. Vintervaskevæske er nyttig både med hensyn til at forbedre synligheden og kan også hjælpe med at afrime en frossen forrude. Det er værd at købe en ekstra flaske og have den med i bagagerummet for at undgå at køre med en snavset forrude.
Ford Transit Sne

Forbedring af sigtbarheden - vinduesviskere og belysning

Et af vinterens kendetegn er, at det bliver mørkt forholdsvis tidligere, og mørket sætter ind. Med tøvejret kommer der også mudder blandet med salt, som kan efterlade striber på vores forruder. Derfor er det vigtigt at sikre, at dine vinduesviskere er i god stand. Slidte viskerblade til Ford Transit evakuerer ikke vandet effektivt og efterlader striber, hvilket går ud over udsynet og kørekomforten. Desuden er udskiftning af viskerblade et nemt job, som selv en nybegynder kan klare.
Den vigtigste faktor for synligheden på vejen er dog belysningen. De effektive, veljusterede lygter i et køretøj er enhver bilists ansvar. Hvis en pære er brændt ud eller en lampe er blevet beskadiget - anbefaler vi derfor, at disse komponenter straks udskiftes. En knækket forlygte til en Ford Transit kan blive yderligere beskadiget af lave temperaturer eller vejsalt. En sådan defekt bør ikke undervurderes, da manglen på en fungerende forlygte kan skade os pludselig, selv under kørslen. Når køretøjets lygter er blevet kontrolleret, er det tilrådeligt at besøge et værksted for at få dem justeret.

Problemer med at starte en bus

Om vinteren er den mest almindelige situation, at en varevogn ikke vil starte. Flere faktorer kan forårsage dette, hvoraf de mest almindelige er et svagt batteri, et snavset ford transit-brændstoffilter, frosne brændstofledninger, brændte tændrør og en defekt generator. Det er værd at kontrollere batteriets opladningsniveau og spændingen ved klemmerne, mens motoren er i gang. På den måde undgår du uheldige overraskelser.

Kølevæske, der passer til årstiden

Kølevæsken i vores varevogn bør være tilpasset til udetemperaturen. Den forkerte ford transit-kølevæske kan endda føre til mekaniske skader i motorblokken. Derfor anbefaler vi at bruge originale Ford-betjeningsvæsker, som er tilpasset forskellige vejrforhold. Der findes også tests på markedet til at kontrollere kølevæskens frysepunkt. Et defekt kølesystem kan føre til utætheder og alvorlige skader på din varevogn på grund af motoroverophedning.
Ford Transit vinter

Glem ikke at skifte til vinterdæk

Det er tilrådeligt at skifte fra sommerdæk til vinterdæk, når den gennemsnitlige dagtemperatur falder til under 7 °C. Vent ikke til sneen eller i sidste øjeblik med at skifte dine dæk, da det er i disse tilfælde, at værkstederne er overfyldte. Et dækskifte er også en ideel lejlighed til at få hjulene justeret og få kontrolleret hjulboltenes og hjulmøtrikkernes tilstand. Ford Transit-hjulmøtrikken er så billig, at det er værd at købe et par ekstra. Det er takket være hjulmøtrikkerne, at vores køretøjs hjul sidder ordentligt fast på navet.

Forberedelse af din varevogn til vinteren - en oversigt

I denne artikel har vi medtaget de vigtigste tips til, hvordan du forbereder din varevogn til vinteren. Vi anbefaler, at du forebygger skader, der kan gøre dit køretøj ukampdygtigt i flere uger. Som et praktisk tip er det også værd at bevæbne sig med smøremiddel, låsesprøjte og et særligt præparat til pakninger. En frossen lås på en varevogn, der ikke har en centrallåsfunktion, kan være et reelt problem. Fejl er også udsat for kulden og bør smøres med et passende præparat. Lad dig ikke overrumple af vinteren, og husk, at du kan finde de reservedele, du har brug for til din Ford Transit og andre varevogne, i vores online shop.

Vidste du at ... ?

Vores andre blog artikler: